Tražilica

06161244
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
682
18904
78298
6161244
Vijesti iz kantona Basel Stadt & Land

U subotu, 11. svibnja, u Baselu se održao Prvi višejezični baselački festival u Školi Theobald Baerwar. U bogatom internacionalnom višejezičnom programu između 36 jezika učenici i roditelji HN iz Basela i Liestala predstavili su na hrvatskom jeziku svojom radionicom Glagoljica- hrvatska kulturna baština s nogometnom groznicom / Glagolitic- kroatisches Kulturerbe mit Fussballfieber.

Opširnije...

U sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige pod motom U ritmu čitanja!  krenuli smo u Liestalu čitati i analizirati cijenjeni hrvatski roman za djecu Čudnovate zgode šegrta Hlapića spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

Opširnije...

U nedjelju, 19. svibnja, učenici hrvatske nastave iz Basela (Brunnmatt i Wasgenrig) i Liestala izveli su svečanu priredbu za Majčin dan u crkvi sv. Michaela nakon misnog slavlja i nastupa prvopričesnika. 

Opširnije...

U organizaciji Pedagoškog centra Basel (PZ.BS), Gradske knjižnice i JUKIBU knjižnice održava se 38. Basler Jugenbücherschiff (38. baselački brod za mlade) gdje će učenici Hrvatske nastave u Baselu sudjelovati u programu Lesecafee čitanjem i slušanjem priča na različitim jezicima među kojima je i priča na hrvatskom jeziku.

Opširnije...