Tražilica

04841494
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
263
12976
81699
4841494
Vijesti iz kantona Basel Stadt & Land

U nedjelju, 19. svibnja, učenici hrvatske nastave iz Basela (Brunnmatt i Wasgenrig) i Liestala izveli su svečanu priredbu za Majčin dan u crkvi sv. Michaela nakon misnog slavlja i nastupa prvopričesnika. 

Opširnije...

U organizaciji Pedagoškog centra Basel (PZ.BS), Gradske knjižnice i JUKIBU knjižnice održava se 38. Basler Jugenbücherschiff (38. baselački brod za mlade) gdje će učenici Hrvatske nastave u Baselu sudjelovati u programu Lesecafee čitanjem i slušanjem priča na različitim jezicima među kojima je i priča na hrvatskom jeziku.

Opširnije...

U subotu, 11. svibnja, u Baselu se održao Prvi višejezični baselački festival u Školi Theobald Baerwar. U bogatom internacionalnom višejezičnom programu između 36 jezika učenici i roditelji HN iz Basela i Liestala predstavili su na hrvatskom jeziku svojom radionicom Glagoljica- hrvatska kulturna baština s nogometnom groznicom / Glagolitic- kroatisches Kulturerbe mit Fussballfieber.

Opširnije...

 

U sklopu projekta Geschichtenbaum JUKIBU knjižnice koji se redovito ostavaruje tijekom školske godine u suradnji s učiteljima materinskog jezika i kulture u Baselu, a na sam Europski dan jezika 26. rujna 2018. godine ostvarena je i suradnja s učenicima baselačkih škola i učiteljicom hrvatskoga jezika.

Opširnije...

U srijedu, 26. rujna, u 15.30 sati održat će se čitanje priče na hrvatskom i njemačkom jeziku.

 

Riječ je o slikovnici Ica lažljivica hrvatske književnice Sonje Tomić. Djevojčica Ica nakon prvomajske šale počne izmišljati i lagati sve dok ne dospije u Lažigrad. Što se tamo dogodilo?

Opširnije...