Tražilica

04090144
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
1248
11246
53732
4090144

 

Kad smo u nekoj stranoj zemlji, zanimljivo je upoznati novu kulturu i probati se snaći u njoj. Međutim, ono što je još zanimljivije jest spoznaja da nas naša hrvatska kultura prati svuda. Osim što možemo čuti svoj jezik na ulicama gradova u inozemstvu, lijepo je što imamo i mogućnost čitanja na hrvatskome jeziku, za što se brinu brojne interkulturalne knjižnice. Jedna takva postoji i u gradu Fribourgu pa su učenici Hrvatske nastave toga grada otišli provjeriti što im ona sve nudi.

Tamo ih je dočekala gospođa Claire Steinmann-Musy koja je odgovorna za organizaciju aktivnosti vezanih za interkulturalnost. Uz njenu pomoć, učenicima je postalo jasnije što je točno interkulturalna knjižnica i zašto je ona važna. Kroz igru upoznali su i različite načine pisanja u svijetu: dok neki pišu s lijeva na desno, drugi rade suprotno ili pak počnu s vrha stranice i nastavljaju prema dolje, a zanimljivo je bilo vidjeti i da u nekim kulturama knjiga počinje tamo gdje u našoj završava.

Ono što je najvažnije, jest da su učenici među tim svim jezicima pronašli i svoj. Na policama ove knjižnice mogu pronaći priručnike za učenje hrvatskoga jezika, ali i one koji pomažu Hrvatima da nauče njemački ili francuski. Neku lijepu priču ili roman mogu pronaći i odrasli i djeca, a nađe se tu i pokoja kuharica te razni priručnici.

Kako su se naši učenici snašli među policama, možete pogledati u galeriji.

 {webgallery integration="directory"}

{/webgallery}

 

Cialis mohou být získat v různých státy, a to není překvapující. Vše se dá vysvětlit. Téměř vše. V zemi, jako je České má vysvětlit pro všechno, co se děje a vláda to ví.