Tražilica

05123320
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
3513
25044
72463
5123320
Vijesti iz kantona Ticino

Ovog prosinca u Ticinu je kao i uvijek bilo veselo. Učenici hrvatske škole s učiteljicom su pripremili program za proslavu blagdana svetog Nikole, a u prostorijama Hrvatskog kluba Ticino održali smo božicnu radionicu.

Opširnije...

Veljača je prevrtljivi mjesec, jedini ženskog imena. Možda je zato uvijek vesela: u Ticinu smo obilježili Valentinovo, čitali pjesmu Jure Kaštelana Volio bih da me voliš, radili valentinovske čestitke za simpatije, rješavali ljubavne križaljke i pričali što bismo mi voljeli da se dogodi. 

Opširnije...

Svake godine u mjesecu studenom učiteljice hrvatske škole u Švicarskoj okupljaju svoje učenike u večernjim satima na Noć čitanja. Jedan od omiljenih događaja u hrvatskoj školi uvijek je rado posjećen jer je to još jedna prilika da se družimo, čitamo, učimo i maštamo zajedno.

Opširnije...

Svake godine djeca u Ticinu obilježavaju Majčin dan svečanom priredbom i izrađujući na nastavi neku sitnicu za svoje majke. Ove godine djeca su na nastavi izrađivala čestitke koje su ukrasili cvjetovima, ručnim radom izrađenim od savitljivih žičica. 

Opširnije...

Prošli vikend održali smo proljetno-uskršnju radionicu u Ticinu. Proljeće je mnogima najdraže godišnje doba, a kako i ne bi bilo kad nas sunčeve zrake mame vani, ptičice pjevaju, priroda se budi, a i Uskrs je blizu. 

Opširnije...

U listopadu učenici Hrvatske dopunske škole u Ticinu sudjelovali su u obilježavanju Dana kravate koji se u Hrvatskoj obilježava 18. listopada već četrnaest godina. 

Opširnije...