Tražilica

02728245
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
293
9101
54304
2728245
Vijesti iz kantona Vaud

Unatoč najavi otvaranja Hrvatske škole u Montreuxu krajem prošle godine, nastava hrvatskog jezika i kulture za učenike s tog područja s radom počela je 15. ožujka u Veveyju.
Opširnije...

Učenici Hrvatske nastave u Lausanni i Yverdon-les-Bainsu proučavali su poslovice u kojima se pojavljuju životinje da bi nas naučile životnim mudrostima.

Više...

 

Veljača prevrtača i ove je godine pokazala svoje lice - primijetili smo šarolike vremenske prilike te proučavali bogate i zanimljive karnevalske običaje u domovini.

 

 

 

Više...

S istočne strane Ženevskog jezera, iz gradića s pogledom na francuske Alpe, Montreuxa, stiže jedna lijepa vijest. Zahvaljujući motivaciji hrvatskih obitelji s tog područja, u tijeku je otvaranje Hrvatske škole.

Opširnije...

Dan sjećanja na Vukovar u školama Lausanne i Yverdon-les-Bains obilježili smo toplim bojama.

 

 

 

Više...

Druge nedjelje rujna učenici i roditelji hrvatske nastave u Yverdon-les-Bainsu uživali su u prekrasnom krajoliku uz jezero u svojem gradu.

 

 

 

 

Više...

Jeste li znali da postoji način na koji možete saznati koliko je često vaše ime u Hrvatskoj?

Opširnije...

Učenici hrvatske nastave u Lausanni imali su prilike razgledati uratke učenika koji pohađaju redovnu nastavu škole gdje se odvija i hrvatska nastava.

 

 

 

Više...

Već je prošlo više od pola godine otkako je Hrvatska proslavila ulazak u Europsku uniju čime je postala njenom 28. članicom. Dojmovi su se slegli pa je sad pravo vrijeme da razmislimo o tome što to točno znači.

Opširnije...