Tražilica

06161154
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
592
18814
78208
6161154

Vijesti vezane uz Hrvatsku nastavu u Švicarskoj i Udrugu roditelja Hrvatske dopunske Škole

Neka čitanje bude zabavno i izvor zadovoljstva! Čitanje produbljuje odnos između roditelja i djeteta. Dijete tako postaje bogatije za cijeli život, a od vas se traži samo malo vremena i strpljenja. Važno je čitati svaki dan!

Opširnije...

Još malo pa ćemo ući u osmi tjedan bez Hrvatske nastave u Švicarskoj. U cijeloj ovoj kaotičnoj situaciji, neke su pak osobe pokušale na daljinu pokloniti svoj profesionalni maksimum nama i našim obiteljima. Stoga se ovim tekstom želimo obratiti i zahvaliti prvenstveno njima. To su naše učiteljice!

Opširnije...

 

Drage mame diljem Švicarske, čestitamo vam Majčin dan i putem ovog videa primite dar svih učenika Hrvatske nastave u Švicarskoj!

Opširnije...

Dragi učenici, dragi roditelji i svi zainteresirani za dragu nam hrvatsku riječ, želimo vam dobru zabavu uz zanimljivosti koje su za vas pripremile učiteljice Mirjana Grubišić, Božena Alebić s učenicima i Ana Leko sa svojom kreativnošću u dizajniranju svih zadataka.

Opširnije...

Draga mala i velika djeco, bliži nam se Majčin dan. Tom prigodom prilagodili smo za vas jednu zabavnu logičku igru. Izazivamo vas da pokušate pronaći tražena rješenja, ali pazite, ovo je samo za one najhrabrije! 😊

Opširnije...

Unatoč odgodi redovite nastave u školama zbog koronavirusa, učenici hrvatske nastave iz Oftringena, Basela, Liestala i Rheinfeldena rado su čitali priču Ivane Brlić Mažuranić Guščarica Janica putem nastave na daljinu te se i ove godine odlučili uključiti u Natječaj, kao i prošle godine. Guščarica Janica je jedna od priča iz Ivanine posljednje zbirke priča i pjesama Srce od licitara.

Opširnije...

Nije jednostavno naviknuti se na život bez igre na školskim hodnicima, u parkovima i  bez susreta na treninzima. No, ostaje nam igra!  Igra nas opušta, zabavlja, ali i razvija naše sposobnosti. S tim ciljem osmišljeno je nekoliko igara koje su učenici igrali i na nastavi u završnom dijelu sata ili za vrijeme odmora.

Opširnije...

Uskrs je početak novog života, radosti, buđenja, svjetlosti, nade. Za Uskrs trebaju obitelji, rodbina i prijatelji biti na okupu, družiti se, grliti, čestitati si život, no mnogi ovog Uskrsa neće biti na okupu, već će ovaj puta slaviti život na drugačiji način. 

Opširnije...

Inspirirani proljetnom ljepotom i toplinom, a i u iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, djeca su posegnula za najljepšim bojama i ljepotu misli pretočila u likovne i literarne uratke, pa je bijela i prazna ploha papira-poput zimskog pokrivača- odjednom oživjela, a dječja srca ispunila su se radošću i toplinom, nestrpljivo iščekujući proljeće i Uskrs.

Opširnije...