Tražilica

03323758
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
834
22939
58590
3323758

Natječaj "Čitaj knjigu, osvoji tablet" završio je s mjesecom travnjem te je zaključen javnom objavom posljednjih rezultata 5. svibnja 2017.

Trajao je sedam mjeseci i u njemu su sudjelovala 84 učenika od trećeg do osmog razreda Hrvatske škole. Djeca su bila podijeljena u tri skupine: prvu su činili učenici 3. i 4., drugu učenici 5. i 6., a treću učenici 7. i 8. razreda.

Cilj je bio pročitati što više stranica na hrvatskome jeziku, a učitelji su imali zadatak provjeriti razumijevanje pročitanoga temeljem barem tri kratka pitanja. Rezultati su se prijavljivali posljednjega dana u mjesecu, nakon čega su 5. bili i javno objavljeni na službenoj stranici škole.

Nakon završetka natječaja najveći broj pročitanih stranica unutar svojih skupina imaju sljedeći učenici:

Marko Ciciliani, 3. r., HN Liestal – 5139 str.

Anto Ćorković, 5. r., HN Horgen – 3529 str.

Lucija Vrban, 8. r., HN Chur – 4978 str.

 

U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, učitelja Hrvatske nastave i Upravnoga odbora pohvaljujem sve sudionike i čestitam pobjednicima. Ne samo da ste pomaknuli granice vlastitih mogućnosti i nadmašili naša očekivanja, nego ste nas učinili i iznimno ponosnima i dokazali vrijednost kontinuiranoga rada u Hrvatskoj školi. 

Zaslužene tablete učenicima koji su osvojili 1. mjesta dodijelit će predstavnici Upravnog odbora i koordinatorica prilikom posjeta nastavi u drugoj polovici svibnja (točan termin odredit će učiteljica). 

Time ćemo zaokružiti aktivnost koja je svojim trajanjem obilježila ovu školsku godinu, a iz koje su svi sudionici izišli kao pobjednici jer su čitanjem stekli najveće bogatstvo – znanje. 

Za kraj još samo odgovor na nedavno postavljeno pitanje jednoga učenika: Da, djeco, smijete nastaviti čitati i poslije 1. svibnja. 

Dapače, uživajte u nepresušnom izboru ( pa čak i mirisu ) knjiga - čitajte, razmišljajte, bogatite svoj rječnik, maštu i duh, budite znatiželjni i otvoreni za novo i drugačije, ispunite srca, nastavite razvijati vrijednosti kojima postajete odgovorni, inteligentni i dobronamjerni mladi ljudi, na ponos svima nama koji smo sudjelovali u stvaranju vaših ličnosti.

 

Veliko hvala na pozitivnom primjeru!

 

Vaša koordinatorica.