Današnja priča, deveta po redu, je "Šarena Zemlja" koju je napisala Sofia Babić, učenica 5. razreda iz HN Pfäffikon.

Za ovu priču, kao i za sve ostale, glasovanje će biti otvoreno na našoj stranici od 29. travnja do 26. svibnja.

 

Šarena Zemlja

Davno, davno u vrijeme kad su Zemljom vladale čarolije i čarobnjaci , događa se ova priča. U Šarenoj Zemlji svi su bili sretni  jer je kod njih sve bilo obojano veselim i šarenim bojama. Zemljom su radost širile tri najbolje prijateljice Ružica, Ljubica i Plavica. Ružica je bila zadužena  da sve sjaji u roznim nijansama boja, Ljubica za sve nijanse ljubičaste, a Plavica je širila sve nijanse plave boje. Radost, ljepota i ljubav bili su najvažniji zakoni u zemlji.

Jednog  dana Ružica je krenula k prijateljici Ljubici.Veselo je skakutala kroz šumu, putem je gledala cvijeće i drveće i divila se  kako sve blista prekrasnim sjajnim bojama. Bezbrižno je šetala i veselo pjevušila. Odjednom joj se učinilo da je ugledala crni bljesak. - Jao, neee!! - glasno je uzviknula. Zločesti čarobnjak Ledo šuljao se prema Šarenoj Zemlji. Ledo je želio Šarenu Zemlju pretvoriti u Crnu Zemlju. Bio je ljut što su u Šarenoj Zemlji  svi bili sretni i bezbrižni. On je više volio crnu boju i uživao je kada je oko sebe širio strah i ljutnju. Ružica, Plavica i Ljubica mogle su zaštititi Šarenu Zemlju samo ako zajedno  zapjevaju čarobnu pjesmu. Ružica je potrčala što je najbrže mogla. Vikala je iz sveg glasa:  – Ljubiceeeee, Plaviceee, pomoziteee!!! Ledo je potrčao za njom i vikao:  – Nećeš uspjeti, sve ću prekriti crnom bojom!!!  Ledo je trčao i iza sebe ostavljao posušeno cvijeće i drveće. Sve se sušilo i pretvaralo u prah i pepeo. Ptičice su uzbuđeno cvrkutale i letjele za Ružicom, vjeverice, zečevi i srne uplašeno su trčale iz mraka i crnila. Ledo je napravio uzbunu u cijeloj šumi.

Ružica je počela gubiti snagu. Hoće li stići do svojih prijateljica i spasiti Šarenu Zemlju?  – Ljubiceee, Plaviceee...uzmitee čaarobnuu knjiiguuu....!!! – vikala je Ružica koliko je najglasnije mogla. Ljubica i Plavica bezbrižno su uređivale vrt kad su čule Ružicu kako viče. Potrčale su u kućicu, uzele Čarobnu knjigu i pojurile prema Ružici. Odjednom se nebo iznad njih zacrnilo, bilo im je jasno da su u velikoj opasnosti. Ledo je želio uništiti njihovu sreću i šareno pretvoriti u crno. – Brzo, moramo pomoći Ružici! –  viknule su u glas i potrčale još brže. Ružica više nije mogla trčati ni vikati, ostala je bez snage. Okrenula se i vidjela  kako joj se Ledo sve više približava, a iza njega ostaje crni trag. Suze su joj počele teći niz obraze, pala je na puteljku i  čekala da je prekrije mrak. Ostala je tako ležati nekoliko trenutaka, a onda je začula glasove svojih dragih prijateljica. – Ružiceee, gdje siii, javii seeee!!! – vikale su  najglasnije što su mogle. – Ovdje sam! – viknula je Ružica. Ljubica i Plavica su dotrčale do nje i brzo počele listati Knjigu čarolija.

Morale su pronaći pjesmu koju moraju zajedno pjevati kako bi poništile čaroliju zločestog čarobnjaka. Ledo je stigao,nalazi se pred njima! Ružica, Plavica i Ljubica stisnule su se jedna uz drugu i drhtavim glasom počele pjevati: - Crno u našoj zemlji nije poželjno, neka sve postane šareno, neka miriše cvijeće, svuda raste mlada trava, sve se veselo kreće! Glas im je postao čvršći, glasniji i pjevale su sve sigurnije. Ledo se ispred njih savijao od ljutnje i bespomoćno je odjurio natrag duboko u šumu. Cvijeće, trava i drveće su se probudile i procvjetale u najljepšim bojama. Šarenilo je prekrilo cijelu zemlju, nestalo je straha i crne boje. Životinje su se polako vraćale u šumu.

Ružica, Plavica i Ljubica pjevale su glasno i veselo. Zagrlile su se i viknule: - Uspjele smo, huraaa, uspjele smo spasiti našu Šarenu Zemlju i otjerati zločestog čarobnjaka! Najbolje prijateljice su se uhvatile za ruke i vesele otrčale u šumu. Još i danas kad šećem šumom čujem tihi smijeh Ružice, Plavice i Ljubice.

Sofia Babić, 5. razred, Pfäffikon