Tražilica

06575193
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
2464
20025
103375
6575193

                                                                                                                                                                                                 

Moje je ime Božica Matak. Učiteljica sam razredne nastave s dugogodišnjim iskustvom i stalnim zaposlenjem u I. osnovnoj školi Vrbovec. Radila sam šest godina kao učiteljica Hrvatske nastave u Švicarskoj u kantonima Zürich, Schaffhausen i Thurgau i stekla različita iskustva na tom području.  Od 1. rujna 2019. radim kao koordinatorica Hrvatske nastave i nadam se da ću tim iskustvima pomoći u daljnjem razvijanju, održavanju i svojevrsnom obogaćivanju hrvatske nastave.

 

 

 

 


Zovem se Mirela Prokeš i dolazim iz Orahovice. Rođena sam 12. lipnja 1990. Završila sam jezičnu gimnaziju u Našicama te diplomirala hrvatski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Francuski jezik započela sam učiti tijekom fakulteta, a 2014. osvojila sam stipendiju Vlade Francuske Republike te priliku usavršavati jezik u CAVILAM-u, školi francuskog jezika u Vichyju. Predavala sam hrvatski i engleski jezik u osnovnim školama u Orahovici i Slavonskom Brodu, 2016. godine položila sam stručni ispit iz hrvatskog jezika te potom držala konverzacijske i poslovne tečajeve engleskog u Zagrebu.

Od školske godine 2019./2020. predajem hrvatski jezik i kulturu u nastavnim mjestima: Villars-sur-Glâne, Ženeva, Vevey, Naters te Yverdon-les-Bains.

Od 2016. bavim se i književnim prevođenjem s engleskog jezika te sam tako prevela 11 knjiga za nekoliko hrvatskih izdavača. U slobodno vrijeme volim putovati, slušati glazbu, čitati te boraviti u prirodi.


Lijep pozdrav svima! Zovem se Marta Obad i dolazim iz Posedarja pored Zadra.

Po struci sam profesorica hrvatskoga jezika i književnosti. Od školske godine 2019./2020. radim u nastavnim mjestima Zug, Menziken, Emmenbrücke Riffig, Emmenbrücke Meierhöfli i Luzern.

U Švicarskoj živim od 2014. godine sa svojom obitelji. Zadovoljstvo mi je raditi s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se da ćemo uspješno otkrivati bogatstvo našega jezika, kulture, baštine i krajolika te na taj način produbiti ljubav prema domovini.

 

 


Zovem se Sanja Ižaković i učiteljica sam hrvatske nastave u nastavnim mjestima: Arbon, St. Gallen, Balgach, Adliswil i Uzwil. Rođena sam u Vinkovcima 28. veljače 1994. g. gdje sam i odrasla, pohađala osnovnu školu i gimnaziju.

Diplomirala sam na dvopredmetnom studiju Filozofije i hrvatskog jezika i književnosti (nastavnički smjer) u Osijeku na Filozofskom fakultetu 2017. godine. Tijekom studija nastojala sam steći iskustvo u radu s učenicima te sam tako volontirala u osječkoj udruzi „Dokkica“. Cilj je volontiranja bio pružanje pomoći pri učenju učenicima koji imaju poteškoće prilikom svladavanja određenog nastavnog sadržaja. Isto tako, radila sam u Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, također u Osijeku, kao asistentica u nastavi gdje sam se upoznala s različitim pristupima učenicima koji imaju određene poteškoće u rastu i razvoju.

Nakon toga godinu sam dana bila na pripravništvu kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u vinkovačkoj Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića, a potom sam radila, također kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, u osnovnoj školi u Ilači, mjestu blizu Vinkovaca.

I sada sam ovdje, u Švicarskoj. Prije svega veselim se radu u struci jer to zaista volim i ulažem sve napore kako bih što kvalitetnije održala nastavu, ali se isto tako i radujem jednom novom načinu rada i pristupu učenicima. Ovdje su učenici koji ne ovladavaju jednako hrvatskim jezikom tako da svakom učeniku treba pristupiti na svojstven način, što je za nas učitelje veliki izazov, ali isto tako i veliko zadovoljstvo jer je to iskustvo kojim se i mi obogaćujemo i svakodnevno nešto novo naučimo.


Zovem se Jelena Jurić Magdalenić. Dolazim iz Zagreba i od 2019./2020. godine predajem hrvatski jezik u Kantonima Bern i Aargau, na nastavnim mjestima Rothrist, Bern, Langenthal, Münchenbuchsee i Thun. Po zanimanju sam profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u nastavi hrvatskoga i njemačkoga jezika. Osim nastave, radila sam preko pet godina kao prevoditeljica za njemački i engleski jezik, te kao lektorica hrvatskoga jezika u odvjetničkom društvu.

Slobodno vrijeme provodim sa svojom obitelji u raznovrsnim aktivnostima. Volim upoznavati nove ljude i njihove kulture i običaje. 

 

 


Zovem se Ana Leko i dolazim iz Prološca Donjeg pored Imotskog. Rodila sam se 14.12.1985., osnovnu i srednju školu završila sam u Prološcu i Imotskom. Nakon srednje škole na Filozofskom fakultetu u Splitu diplomirala sam kroatistiku i talijanistiku. Sedam godina radila sam u Ekonomskoj školi u Imotskom, sudjelovala u radu kulturnih udruga na području Imotske krajine i odlučila prihvatiti novi izazov i postati učiteljica hrvatske nastave u inozemstvu. Od 2017./2018. predajem hrvatski jezik i kulturu u Bellinzoni, Asconi, Luganu i Mendrisiu.

U slobodno vrijeme čitam, gledam filmove, putujem, veselim se druženjima s prijateljima, učenju i prenošenju znanja te upoznavanju novih ljudi i krajeva.

 


Zovem se Jelena Bušić i dolazim iz Đakova. Po struci sam profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika. Prije dolaska u Švicarsku predajem njemački jezik u osnovnoj školi u Zagrebu.

Od 2017. do 2019. godine predavala sam u kantonima Zürich i Schaffhausen na nastavnim mjestima Regensdorf, Schaffhausen, Adliswil i Zürich Friesenberg. Ove sam školske godine umjesto Adliswila dobila još dva nastavna mjesta – Uetikon am See i Birr.

 

 

 


Zovem se Jelena Deljak. Rođena u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini, a od 1992. godine živim u Zagrebu gdje sam odrasla i školovala se.  Po završetku srednje škole upisujem Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, učiteljski studij s modulom informatika. Za vrijeme studentskih dana obogaćivala sam svoju pedagošku praksu radom u dječjoj igraonici i volontiranjem u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra. Nakon završetka studija radila sam kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Dr. Vinka Žganca u Zagrebu.

Nastavna mjesta u kojima radim od školske godine 2019./2020. su: Aarau (kanton Aargau), Kappeli (kanton Zürich), Urdorf (kanton Zürich) te Brunnen (kanton Schwyz).

Hrvatsku nastavu prihvaćam kao veliki izazov, ali i čast. Veselim se radu s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se da ćemo nastaviti uživati u otkrivanju ljepota hrvatskoga jezika i kulture.


Zovem se Andrijana Matić Matičević, rođena sam u Slavonskom Brodu gdje sam završila opću gimnaziju. Studij hrvatskoga jezika i književnosti završila sam u Osijeku na Filozofskom fakultetu gdje sam odslušala i sveučilišni poslijediplomski doktorski studij kroatistike.

Kao profesor hrvatskoga jezika i književnosti počela sam raditi 1998. godine. Tijekom radnog učiteljskoga staža radila sam i kao knjižničar, vodila dramsku skupinu, novinarsku skupinu, recitatorsku skupinu, glagoljašku skupinu, izbornu nastavu Kultura hrvatskoga jezika i književnosti, bila sam razrednica te sudjelovala na brojnim događanjima u školi i izvan škole, natječajima, projektima, susretima, natjecanjima  i stručnim usavršavanjima.

Uz učiteljski posao obavljam poslove lektoriranja i pisanja promidžbenih spisa, korektora. Od 2000. g. zaposlena sam u Osnovnoj školi Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. U Švicarsku dolazim iz Zagreba sa svojom kćeri Karmen.

U hrvatskoj nastavi u inozemstvu već sam radila u Švicarskoj u kantonu Aargau i Zürich od 2005. do 2009. godine. Sada radim u hrvatskoj nastavi u Baselu, Oftringenu, Liestalu i Rheinfeldenu. 


Mirjana Grubišić, rođena u Sinju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla sam zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti.

Stalno sam zaposlena na jednoj srednjoj strukovnoj školi u Zagrebu.

Od 2000. do 2003. radila sam kao lektor hrvatskog jezika i književnosti na Karl-Franzens-Universitätu u Grazu, a od 2006. do 2010., kao učiteljica Hrvatske nastave u Švicarskoj (Zug, Brunnen, Einsiedeln i Altdorf). 

Od školske godine 2017./18. radim u nastavnim mjestima: Horgen, Wohlen, Buchs (SG) i Chur. 

 

 


Zovem se Tamara Vadlja. Rođena sam 18. lipnja 1967. u Čakovcu. Učiteljica sam razredne nastave i radim kao učiteljica već 25 godina. Prošla sam mnoštvo edukativnih seminara, radionica u domovini i inozemstvu. Stekla sam bogato iskustvo u struci i želja mi je što više znanja prenijeti na svoje učenike. Od 2017./2018. školske godine bit će to učenici u kantonima Aargau, Schwyz, St.Gallen i Zürich u mjestima Kleindöttingen, Pfäffikon, Rapperswil, Opfikon i Urdorf. Ovo mi je treći mandat u Švicarskoj Konfedraciji.

U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi, šetati, voziti bicikl, plivati, igrati se s djecom i družiti se.  Najveće bogatstvo koje imam je moja obitelj.

 

 


Božena Alebić. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Splitu. Učiteljica sam razredne nastave sa stalnim radnim mjestom u Osnovnoj školi kneza Trpimira u Kaštel Gomilici te privremenim u kantonu Zürich gdje sam radila u dva navrata. Vodila sam integracijsku nastavu i bila predstavnica hrvatske nastave pri Pedagoškoj Komisiji ispred švicarskih školskih vlasti i ostalih nastava materinskih jezika i kultura u kantonu Zürich. U tom sam periodu na Visokoj pedagoškoj školi u Zürichu završila studij za učitelja nastave materinskih jezika i kultura u specifičnim uvjetima, odnosno u inozemstvu.

Moji su učenici  uspješno sudjelovali na mnogim natjecanjima i osvajali nagrade: dvije godine zaredom prva mjesta, a treću godinu dva druga mjesta na natjecanjima literarnih radova Zlatne ribice u organizaciji Hrvatske matice iseljenika te prvo mjesto na prvom švicarskom natječaju Izradi omot knjige u organizaciji švicarskih školskih vlasti.

Radim u hrvatskoj nastavi u kantonima Aargau i Zürich..