Tražilica

04588201
Danas
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Ukupno posjeta
3123
16976
89397
4588201

                                                                                                                                                                                                 

Zovem se Ana Leko i dolazim iz Prološca Donjeg pored Imotskog. Rodila sam se 14.12.1985., osnovnu i srednju školu završila sam u Prološcu i Imotskom. Nakon srednje škole na Filozofskom fakultetu u Splitu diplomirala sam kroatistiku i talijanistiku. Sedam godina radila sam u Ekonomskoj školi u Imotskom, sudjelovala u radu kulturnih udruga na području Imotske krajine i odlučila prihvatiti novi izazov i postati učiteljica hrvatske nastave u inozemstvu. Od 2017./2018. predajem hrvatski jezik i kulturu u Bellinzoni, Asconi, Luganu i Mendrisiu.

U slobodno vrijeme čitam, gledam filmove, putujem, veselim se druženjima s prijateljima, učenju i prenošenju znanja te upoznavanju novih ljudi i krajeva.


Lijep pozdrav svima! Zovem se Jelena Bušić i od školske godine 2017./2018. predajem u kantonima Zürich i Schaffhausen na nastavnim mjestima Regensdorf, Schaffhausen, Adliswil, Neuhausen i Zürich Friesenberg. Po struci sam profesorica hrvatskoga i njemačkoga jezika s jednogodišnjim iskustvom u Osnovnoj školi Petra Preradovića u Zagrebu gdje sam predavala njemački kao strani jezik.

U slobodno se vrijeme bavim plesanjem i čitanjem. Obožavam odlaske u kazališta i putovanja (čija se kilometraža dolaskom u Švicarsku drastično povećala!), a osobito upoznavanje drugih ljudi, njihovih kultura i načina života.
 

Zovem se Jelena Deljak. Rođena sam 4. 10. 1991. godine u Banjoj Luci u Bosni i Hercegovini. Od 1992. godine živim u Zagrebu gdje sam odrasla i školovala se.  Po završetku srednje škole upisujem Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, učiteljski studij s modulom informatika. Za vrijeme studentskih dana obogaćivala sam svoju pedagošku praksu radom u dječjoj igraonici i volontiranjem u Specijalnoj bolnici Gornja Bistra. Nakon završetka studija radila sam kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Dr. Vinka Žganca u Zagrebu.

Nastavna mjesta u kojima radim od školske godine 2017./2018. su: Zug, Erstfeld, Brunnen i Einsiedeln.

U slobodno vrijeme volim pohađati stručne edukacije, čitati, gledati kazališne predstave, putovati, družiti se i smijati. Hrvatsku nastavu prihvaćam kao veliki izazov, ali i čast. Veselim se radu s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se da ćemo uživati u otkrivanju ljepota hrvatskoga jezika i kulture.


Zovem se Andrijana Matić Matičević, rođena sam u Slavonskom Brodu gdje sam završila opću gimnaziju. Studij hrvatskoga jezika i književnosti završila sam u Osijeku na Filozofskom fakultetu gdje sam odslušala i sveučilišni poslijediplomski doktorski studij kroatistike.

Kao profesor hrvatskoga jezika i književnosti počela sam raditi 1998. godine. Tijekom radnog učiteljskoga staža radila sam i kao knjižničar, vodila dramsku skupinu, novinarsku skupinu, recitatorsku skupinu, glagoljašku skupinu, izbornu nastavu Kultura hrvatskoga jezika i književnosti, bila sam razrednica te sudjelovala na brojnim događanjima u školi i izvan škole, natječajima, projektima, susretima, natjecanjima  i stručnim usavršavanjima.

Uz učiteljski posao obavljam poslove lektoriranja i pisanja promidžbenih spisa, korektora. Od 2000. g. zaposlena sam u Osnovnoj školi Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. U Švicarsku dolazim iz Zagreba sa svojom kćeri Karmen.

U hrvatskoj nastavi u inozemstvu već sam radila u Švicarskoj u kantonu Aargau i Zürich od 2005. do 2009. godine. Sada radim u hrvatskoj nastavi u Baselu, Oftringenu, Liestalu i Rheinfeldenu. 


Mirjana Grubišić, rođena u Sinju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stekla sam zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti.

Stalno sam zaposlena na jednoj srednjoj strukovnoj školi u Zagrebu.

Od 2000. do 2003. radila sam kao lektor hrvatskog jezika i književnosti na Karl-Franzens-Universitätu u Grazu, a od 2006. do 2010., kao učiteljica Hrvatske nastave u Švicarskoj (Zug, Brunnen, Einsiedeln i Altdorf). 

Od školske godine 2017./18. radim u nastavnim mjestima: Horgen, Wohlen, Buchs (SG) i Chur. 


Zovem se Tamara Vadlja. Rođena sam 18. lipnja 1967. u Čakovcu. Učiteljica sam razredne nastave i radim kao učiteljica već 25 godina. Prošla sam mnoštvo edukativnih seminara, radionica u domovini i inozemstvu. Stekla sam bogato iskustvo u struci i želja mi je što više znanja prenijeti na svoje učenike. Od 2017./2018. školske godine bit će to učenici u kantonima Aargau, Schwyz, St.Gallen i Zürich u mjestima Kleindöttingen, Pfäffikon, Rapperswil, Opfikon i Urdorf. Ovo mi je treći mandat u Švicarskoj Konfedraciji.

U slobodno vrijeme volim boraviti u prirodi, šetati, voziti bicikl, plivati, igrati se s djecom i družiti se.  Najveće bogatstvo koje imam je moja obitelj.


Božena Alebić. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Splitu. Učiteljica sam razredne nastave sa stalnim radnim mjestom u Osnovnoj školi kneza Trpimira u Kaštel Gomilici te privremenim u kantonu Zürich gdje sam radila u dva navrata. Vodila sam integracijsku nastavu i bila predstavnica hrvatske nastave pri Pedagoškoj Komisiji ispred švicarskih školskih vlasti i ostalih nastava materinskih jezika i kultura u kantonu Zürich. U tom sam periodu na Visokoj pedagoškoj školi u Zürichu završila studij za učitelja nastave materinskih jezika i kultura u specifičnim uvjetima, odnosno u inozemstvu.

Moji su učenici  uspješno sudjelovali na mnogim natjecanjima i osvajali nagrade: dvije godine zaredom prva mjesta, a treću godinu dva druga mjesta na natjecanjima literarnih radova Zlatne ribice u organizaciji Hrvatske matice iseljenika te prvo mjesto na prvom švicarskom natječaju Izradi omot knjige u organizaciji švicarskih školskih vlasti.

Radim u hrvatskoj nastavi u kantonima Aargau i Zürich..