Naše učiteljice u odlasku

Oproštaji i zahvale

Anica Levakovic, 01.07.2021.

Ovih se dana diljem Švicarske Konfederacije učenici Hrvatske nastave, kao i njihovi roditelji, opraštaju od sedam redovnih učiteljica. Svoje mandate započele su u rujnu davne 2017.godine te nakon četiri godine završavaju svoj zadatak učitelja hrvatskog jezika i kulture Švicarskoj. 
U 2020. godini dobile su dodatnu podršku u održavanju kvalitativne nastave na pojedinim nastavnim mjestima s još troje honorarnih učitelja. Tokom te četiri godine koje nisu bile nimalo lagane ni učiteljima ni djeci, imali smo mnoštvo događanja. Učiteljice su u svim prilikama davale vlastiti maksimum s ciljem da našoj djeci približe sve ljepote i raskoši naše prekrasne Hrvatske, kako jezikom tako i poviješću i kulturom. Naime, u učionicama su skupine redovito šarolike uzrastom i poznavanjem našeg materinskog hrvatskog jezika pa učiteljice zapravo uvijek vode bitku s organizacijom vremena i nastavnim planom i programom. Posljednje dvije godine nastupile su dodatne poteškoće uslijed pandemije korona virusa, a novonastala situacija bila je svakim danom nepovoljnija. Naše su učiteljice bile prisiljene prijeći na model tzv. škole na daljinu ili online nastave, koja je na nekim nastavnim mjestima nažalost postala jedinim održivim modelom nastave unutar sistema. Protekle dvije godine bile su iznimno teške svima, a ponajviše našim učiteljima koji su se morali mnogostruko prilagođavati zaista izazovnim situacijama i uvijek su uspijevali nositi našu školu na krilima novih vremena. 
Ovim putem želimo se od srca zahvaliti našim učiteljicama na odlasku, a to su: 
koordinatorica Božena Alebić 
i naše učiteljice:     Ana Leko
                              Andrijana Matić Matičević
                              Jelena Bušić
                              Jelena Deljak
                              Mirjana Grubišić
                              Tamara Vadlja.
Osim toga, veliko hvala i našim honorarnim učiteljima: 
                              Božidar Vadlja
                              Marina Bukovec
                              Mija Rajič
Želimo im svima zahvaliti na požrtvovanosti, razumijevanju i strpljivosti koje su  ukazali našoj djeci, ali i nama roditeljima. Onima koji odlaze želimo sretan povratak u najljepšu Domovinu. Onima koje ipak ostaju i savijaju svoja gnijezda u Švicarskoj želimo svako dobro. Hrvatska zajednica i Udruga roditelja im od srca zahvaljuju na njihovom predanom radu . 
U iščekivanju dolaska novih učiteljica, želimo vam svima lijep i sadržajan  godišnji odmor. 

                              Upravni odbor Udruge roditelja hrvatske dopunske škole