Adventske aktivnosti učenika

Oftringen, Basel, Liestal i Rheinfelden

Mija Rajič, 28.12.2021.

Unatoč ograničenim mogućnostima zbog restrikcija uzrokovanih širenjem corona virusa, učenici iz Oftringena, Basela, Liestala i Rheinfeldena proveli su čitav prosinac u božićnom ozračju. Tradicionalna velika proslava blagdana Sv. Nikole ponovno je izostala, no to nije bio razlog da nas sveti Niko ne posjeti u nastavi i da se za njegov dolazak kvalitetno ne pripremimo. 
Učenici iz Liestala samostalno su ukrašavali vlastite čizmice. Učenici svih skupina svetom su Nikoli priredili igrokaz i spretno i uz mnogo smijeha izveli su ga pred nekolicinom oduševljenih roditelja i samim svetim Nikolom.
Školskim učionicama odjekivali su Zvončići, zvončići dok su vesela dječja lica izrađivala božićne ukrase. Svaka skupina okitila je vlastito božićno drvce, koje smo potom ostavili u učionicama uz poruke zahvale za gostoprimstvo i blagdanske čestitke švicarskim školama. 
Bilo je tu i čitanja tipičnih božićnih bajki, poput Orašara i Snježne kraljice. Neki su učenici izradili Abecedu Božića, što nije bio nimalo lagan zadatak, a iziskivao je puno pripreme i čitanje tekstova o božićnim običajima u Hrvatskoj. 
Sve smo ove aktivnosti popratili nekolicinom fotografija, a za veliki dio ovih događanja zaslužni su upravo roditelji koji su s velikim zanimanjem nudili pomoć i stoga im ovim putem još jednom od srca zahvaljujem. 

Dragi učenici, dragi roditelji, želim vam svima mirne i sretne blagdane i da zajedno doživimo još mnogo ovakvih veselih prosinačkih aktivnosti.

 Učiteljica Mija Rajič