Prosinačke aktivnosti u našoj nastavi

Zug, Menziken, Emmenbrücke, Brunnen i Luzern

Marta Obad, 06.01.2022.

Prosinac je i ove godine na našoj nastavi, kao sto mu i priliči, obilovao različitim adventskim aktivnostima. Već su u studenom učenici nastavnih mjesta Zug, Menziken, Emmenbrücke, Brunnen i Luzern započeli s radom na adventskim kalendarima kojima su darovali svoje roditelje. Malim porukama ljubavi i zahvalnosti  svojim su roditeljima u vremenu iščekivanja Božića  darovali  istinsku radost.

Nakon adventskih kalendara na red je došao šaljivi igrokaz u kojem su učenici spasili svetog Nikolu koji je, dijeleći poklone, zaglavio u jednom dimnjaku. Marljivo učenje teksta i uvježbavanje igrokaza u naše je učionice unijelo veselje koje je potrajalo nekoliko tjedana.

Prosinačke aktivnosti nastavili smo već tradicionalnom radionicom božićnih anđela. Neki su ukrasili  čestitke, a neki učenici su svojim radovima ipak odlučili ukrasiti obiteljska božićna drvca.
Vrijeme došašća na našoj nastavi zaključili smo gledanjem božićnog filma u Zugu i već tradicionalnim klizanjem u Luzernu.
Božićni je duh kroz cijeli prosinac vladao našim učionicama i našim srcima.  Dragi naši čitatelji, neka vas isti taj duh prati cijelu novu, 2022. godinu u kojoj vam svima želimo radost i mir.