Kamo na ljetovanje?

Turističke brošure u učionicama hrvatske nastave u Rapperswilu, Opfikonu, Sargansu i Pfäffikonu

Manuela Obad, 27.06.2022.

Kako smo najavili početkom lipnja kada su učenici izrađivali zavičajne karte Republike Hrvatske, u lipnju su naše učionice postale turističke zajednice brojnih hrvatskih gradova u kojima su učenici izrađivali turističke brošure gradova koje su obilježili na zavičajnim kartama Republike Hrvatske.
Izrada je potrajala, ali konačni rezultati i turističke brošure spremni su za ljetne avanture. Ova je aktivnost, koja se nastavila na projekt izrade zavičajnih karti, kod učenika razvijala lakše zapamćivanje i povezivanje novoga znanja o zavičajima Republike Hrvatske te hrvatskim gradovima, samostalno i suradničko istraživanje o gradovima, izdvajanje važnijih informacija od onih manje važnih te proširivanje rječnika učenika.
Stoga, ukoliko nemate planove za ovo ljeto, najbolje je da prolistate naše turističke brošure koje nude informacije o gradovima na obali, ali i o unutrašnjosti Hrvatske. Budući da će mnogi naši učenici sa svojim obiteljima ovog ljeta baš putevima naše domovine, turističke brošure najbolji su vodič za doživljaje i pustolovine ovoga ljeta.