Naši učitelji

Kristina Grbec

Učiteljica u školama....

.....


Sara Ščurić

Učiteljica u školama....

....


Manuela Obad

Učiteljica u školama....

....


Božidar Vadlja

Učitelj u školama....

Sadržaj


Mija Rajič

Učiteljica u školi Nussbaumen

Zovem se Mija Rajič i dolazim iz Omiša, a od 2011. godine živim u Basellandu. Po završetku jezične gimnazije u Omišu, u Splitu sam završila dvopredmetni dodiplomski studij za profesoricu hrvatskog i talijanskog jezika i književnosti. Osim hrvatskog i talijanskog, odlično govorim engleski i njemački jezik. U slobodno vrijeme volim jako puno čitati, te kuhati, trčati i boraviti u prirodi.

U ovoj školskoj godini predajem u dvije grupe u Nussbaumenu, kanton Aargau. Također aktivno sudjelujem kao lektor u radu Upravnog odbora Udruge roditelja Hrvatske dopunske škole u Švicarskoj, s obzirom na to da sam i sama majka dvoje učenika Hrvatske dopunske škole. Hrvatska nastava u Švicarskoj za mene nije samo posao, već jedna neraskidiva veza s hrvatskim identitetom i hrvatskom kulturom, koje nastojim kroz nastavu prenijeti na naše učenike.


Mirela Prokeš

Učiteljica u Villars-sur-Glâne, Ženeva, Vevey, Naters te Yverdon-les-Bains.

Zovem se Mirela Prokeš i dolazim iz Orahovice. Rođena sam 12. lipnja 1990. Završila sam jezičnu gimnaziju u Našicama te diplomirala hrvatski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Francuski jezik započela sam učiti tijekom fakulteta, a 2014. osvojila sam stipendiju Vlade Francuske Republike te priliku usavršavati jezik u CAVILAM-u, školi francuskog jezika u Vichyju. Predavala sam hrvatski i engleski jezik u osnovnim školama u Orahovici i Slavonskom Brodu, 2016. godine položila sam stručni ispit iz hrvatskog jezika te potom držala konverzacijske i poslovne tečajeve engleskog u Zagrebu.


Od školske godine 2019./2020. predajem hrvatski jezik i kulturu u nastavnim mjestima: Villars-sur-Glâne, Ženeva, Vevey, Naters te Yverdon-les-Bains.


Od 2016. bavim se i književnim prevođenjem s engleskog jezika te sam tako prevela 11 knjiga za nekoliko hrvatskih izdavača. U slobodno vrijeme volim putovati, slušati glazbu, čitati te boraviti u prirodi.


Marta Obad

Učiteljica u školama Zug, Menziken, Emmenbrücke Riffig, Emmenbrücke Meierhöfli, Luzern i Brunnen.

Zovem se Marta Obad i dolazim iz Posedarja pored Zadra.

Profesorica sam hrvatskoga jezika i književnosti.

Od školske godine 2019./2020. radim u nastavnim mjestima Zug, Menziken, Emmenbrücke Riffig, Emmenbrücke Meierhöfli i Luzern, a od školske godine 2020./2021. i u nastavnom mjestu Brunnen.

U Švicarskoj živim od 2014. godine sa svojom obitelji.

Zadovoljstvo mi je raditi s djecom hrvatskih iseljenika i nadam se kako ćemo i dalje uspješno otkrivati bogatstvo našega jezika, kulture, baštine i krajolika te na taj način produbiti ljubav prema domovini.